Active Hope


Misschien voel je je moedeloos of juist gedreven door alles wat er gaande is op onze planeet? We verkennen de mogelijkheden die er, voor ons als individu, liggen om vanuit “Actieve Hoop” bij te dragen aan het grotere geheel. 


Praktisch

  • datum: 5 juni 2020
  • tijd: 09.30 - 16.30 uur
  • kosten: € 100 per persoon, mocht de prijs een belemmering vormen om deel te nemen wil je dan contact met me opnemen? 
  • betaling: vooraf overmaken 
  • inschrijven: mail naar info@plantingseeds.nl


Cursusbeschrijving

We gaan op onderzoek uit naar onze interne reacties op de klimaatcrisis en hoe deze reacties ons mogelijk beïnvloeden. We starten hierbij vanuit verschillende perspectieven die je in kan nemen bij het beschouwen van de wereld om ons heen. 

Tijdens de training is er ruimte voor:  uitwisseling, het opdoen van ervaring met het proces van Geweldloze Communicatie rondom het thema, verdiepen van ons bewustzijn rondom social change.


Locatie

Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114, 1188 XJ, Amstelveen. Voor meer informatie en bereikbaarheid zie: www.boerinendekok.nl

Trainer

Eva Maria Schneijderberg werkt als trainer en als gastdocent op een hogeschool. Na ruim 12 jaar ervaring als leerkracht draag ik nu graag op een andere manier bij, binnen en ook buiten het onderwijs.

Na mijn kennismaking met Geweldloze Communicatie was ik al snel enthousiast door de nieuwe mogelijkheden die ik zag om bij te dragen aan harmonie en verbinding. Geweldloze Communicatie ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van begrip en vaardigheden waarmee ze bij kunnen dragen aan een wereld/ omgeving die voor iedereen werkt. Het onderwijs is voor mij dan ook een dankbare plek om mensen te inspireren met Geweldloze Communicatie en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst.

Het geeft me voldoening om anderen met dit proces kennis te laten maken er ervaringen op te laten doen in mijn trainingen en workshops .

In 2015 ben ik gestart met www.levenverrijkendonderwijs.nl. Begin 2017 ben ik door het Center for Nonviolent Communication gecertificeerd als trainer Geweldloze Communicatie.

Voorbereiding

Aanbevolen literatuur

Active Hope, Joanna Macy  

Language of life, van Marshall Rosenberg

 

Planting Seeds
education for change