Over mij

Eva Maria Schneijderberg 

Mijn passie voor het delen van Geweldloze Communicatie is ontstaan door de wijze waarop het mijn leven heeft veranderd. 

Het proces geeft me steeds opnieuw helderheid over de keuzes die ik zelf heb om bij te dragen aan verbinding en efficiëntie. Deze manier van reflecteren geeft me vrijheid en openheid die voor mij leidt tot een leven lang leren. 

Ik draag graag bij aan het verwezenlijken van de droom van de grondlegger van dit gedachtegoed: Marshall B. Rosenberg. Bij het ontwikkelen van dit proces had hij voor ogen bij te willen dragen aan duurzamere, barmhartiger en 'levensdiendere' menselijke relaties op het gebied van persoonlijke verandering, interpersoonlijke relaties, in sociale systemen en structuren. 


"Geweldloze Verbindende Communicatie gaat uit van onderlinge verbondenheid. Dit besef is mijn kompas. "

Het ervaren van de onderlinge verbondenheid van mens, natuur, aarde maakt dat ik me in wil zetten om bij te dragen aan structuren, begrip en vaardigheden die nodig zijn om wijze leden te zijn van een wereldwijde gemeenschap van co-creators op een vreedzame, rechtvaardige, duurzame wereld.  

Het proces van Geweldloze Communicatie biedt hier de handvatten voor. Ik laat me hiernaast o.a. inspireren door het engaged Buddhism van Tich Nhat Hanh, Spiritual Ecology en Work that Reconnects van Joanna Macy. 

Ik werk graag samen met anderen in het ontwikkelen en faciliteren van trainingen. Op dit moment werk ik o.a. samen met Ai-opener, Leer-&Veerkracht, Hogeschool Rotterdam, de Verbindingsfirma, Levenverrijkend Onderwijs. 

Een greep uit de trainingen die ik heb gevolgd: International Certification CNVC/ assessor Towe Widstrand CNVC, Train the trainer, Integration, Leverage Your Infuence Miki Kashtan, Euro Life Embodying Spirituality of NVC program Robert Gonzales, 1st IIT Netherlands, 2nd IIT Netherlands, LEELAB Poland, Facilitation for change Miki Kashtan, Mindfulness retreat Plum Village, Mindfulness Retreat Plum Village EIAB, Spiritual Ecology training, NVC in Education Vienna, Mediation Yoram Mosanzon, 


Planting Seeds
education for change